június 02, 2007

Kiss lorren...

...avagy quiche lorraine. Nagi kedvenc francia etelerol van szo, nem tehettem meg, hogy ne irjam meg nektek! Remelem mar otthon is lehet kapni olyan leveles tesztat, amit csak siman ki kell gorgetni papirostol egy koralaku tortaformara, es mar lehet is pakolaszni ra. Egy idoben nem lehetett, csak olyat, ami mirelit es nyujtogatni kell. De ha az van, az sem baj, megeri a faradtsagot.

Kell hozza: 1 leveles teszta, 4 tojas, 150 g fustolt sonkakocka, 40 cl tejszin, so, bors, 150 g reszelt sajt.

Es igy keszul: elomelegitjuk a sutot 200 fokra. Teritsuk a formaba a leveles tesztat, es szurkaljuk meg az aljat villaval. Tegyuk a tesztara a fustolt sonkakockakat es a reszelt sajtot. Verjuk fel a tojasokat, es adjuk hozza a tejszint, sot, borsot. Ontsuk a sonkara. Sussuk kb 30 percig, es meg melegen talaljuk.

Azt hiszem, ezt BARKI meg tudja csinalni, es nagyon fincsi. Legjobban zoldsali illik hozza (sima olivaolajjal leontve), mert maga a quiche igazi kaloriabomba. De megeri...

Nincsenek megjegyzések: