június 21, 2007

Feketeribizlis-áfonyás pite

Rééém egyszerű, lusta asszonyok gyors sütije! Az a legtöbb idő, amíg a hozzávalók kiolvadnak.
Hozzávalók:
-édes vajas omlós tészta (én mélyhűtöttet használok),
-gyümölcs (ugyancsak tökéletes a mélyhűtött),
-vaj,
-cukor.
Ha minden kiolvadt, akkor kivajazok egy pite-formát, és belesimítom a tésztát. Nem árt legalább 3 mm vastagon, különben kanalas süti lesz, ami ugyan nem von le az élvezeti értékéből, csak az esztétikaiból. Megszúrkodom villával és elősütöm. Közben lecsöpögtetem a kiengedett gyümölcsöt, különben nagyon eláztatja a tésztát. Amikor a tészta félig kész ráöntöm a gyümölcsöt (bármilyen bogyós gyümölcs jó), és megcukrozom. Persze nem árt előtte megkóstolni a gyümölcsöt, hogy mennyire édes. És mehet a sütőbe, amíg a tészta szép aranyszínű nem lesz. Ugye milyen egyszerű?
Nagyon finom vanília pudinggal leöntve. Ha még forró, ehetjük fagyival is, mennyei amikor összeolvadnak az ízek!

Nincsenek megjegyzések: