Szóval, ez elvileg egy kínai leves, de szerintem minden kínai kiröhögne ha ezt meghallaná! Érdemes kipróbálni, nagyon finom, diétás koszt!
Hozzávalók:
-fehér káposzta,
-sárgarépa,
-póréhagyma,
-vöröshagyma,
-gomba,
-kaliforniai paprika,
-csirkemell,
-szójaszósz,
-só, bors.
Elkészítés:
A hagymát és a póréhagymát megfuttatom kevés olajon, sózom, borsozom. Nem kell puhára vagy üvegesre párolni, úgyis sokat fog még főni. Amíg párolódik vékony csíkokra vágom a káposztát, és hozzáadom a hagymához. Utána mehet bele pár csík paprika. Akkor lesz szép a leves, ha mindent ugyanolyan csíkokra vágunk. Nekiállok sárgarépát hámozni,és ha kész, akkor belereszelem a lábosba, a nagyobbik lyukú sajtreszelőn (éljen a lustaság, szebb lenne juliennes-re vágni, de kinek van arra türelme és ideje???). A gomba a legvégén jön, és vigyázzunk, nehogy összetörjük. Shitake gombával lenne igazán autentikus, de én sose kapok a boltban, jó a champignon is.
Amíg párolódnak a zöldségek felszeletelem kockákra a csirkemellet. Nem érdemes kihagyni. Besózom és borsozom, és csak rádobom a párolódó zöldségekre, és azoknak a hőjétől megpárolódik, szinte magától. Maga a kulináris paradicsom rátalálni a levesben egy kocka husira, mert nagyon különlegesen finom íze lesz attól, hogy átjárja a zöldségek gőze, és nagyon omlós lesz, mégse száraz. Nyammmmm! Igen, imádom ezt a levest!
Ha körülbelül félig kész vannak a zöldségek, akkor felöntöm vízzel(zöldség alaplével jobb lenne, de én nem használok leveskockát). És most jön a nagyon fontos hozzávaló, a szójaszósz. Nem szabad kihagyni, mert enélkül csak egy unalmas zöldséglevest kapunk! Még kicsit főzni kell és kész!
Tippek:
-Óvatosan a szójaszósszal és a sóval, a szósz sós magában, sokkal kevesebb só kell bele,
-Akkor igazán finom, ha nagyon sűrű,
-Olyankor érdemes készíteni, ha a második is csirkemellből készül, mert ebbe a levesbe elég egy fél mell is,
-Dávid is imádja, ha a zöldségeket elkeverem párolt rízzsel és a lével,
-Tényleg fogyókúrás, nincs benne levesbetét,
-a kínaiak nyilván besűrítenék keményítővel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése