Neeem, nem a szokásos uncsi panírozott pulykamell! Sajttal töltve, de másképp!
Fel kell szeletelni a pulykamellet, besózni és borsozni. Amíg a hús pácolódik, addig elő kell készíteni egy sütőtálat, kivajazni. A tálat illetően, nekem eddig a hosszú, keskeny tál jött be a legjobban, mert abba tudtam a legjobban belefektetni a göngyölt husikat. Persze mennyiségfüggő, a lényeg az, hogy a húsok ne essenek szét.
Sajtot kell szeletelni. Lehet többféle sajt is, annál pikánsabb lesz az étel. A hússzeletekre fektetjük a sajtszeletet, és felgöngyöljük, ilyen egyszerű. Nem kell megtűzni se, és a sajt is kilóghat, mert biztos, hogy ki is fog folyni belőle. Rögtön beletesszük a tálba a göngyölt husikat, ha megtelt a tál akkor még a tetejére is fektetünk sajtszeleteket, és az egészet nyakonöntjük tejszínnel, hogy a sajtot kicsit ellepje.
Én be szoktam fedni alufóliával, és úgy sütöm, mert akkor puhább szokott lenni a hús, de ha megpuhult, akkor fólia nélkül kell sütni még egy darabig, hogy besűsüsödjön a tejszín.
Rízzsel, krumplipürével kitűnő ebéd.
Tippek:
-természetesen lehet sonkát, zöldséget is göngyölni a húsba, attól függ, mi van otthon, és mennyi időm van a főzésre
-a tejszínre reszelt szerecsendió igazán különlegessé teszi
-az jár a legjobban, aki utoljára szed, mert ottmarad a tál aljában a tejszínnel keveredett sült sajt, ami nagyon finom!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése