május 17, 2007

Mai Ebéd: Spagetti-ahogy a fiúk szeretik



Hozzávalók:
-darált marhahús,
-paradicsomszósz,
-fokhagyma,
-spagettitészta,
-oregánó, bazsalikom,
-sajt.

Gondolom kezdhettem volna valami puccosabb kajával is a blogot, de mit tegyek ha ez volt a mai ebéd?
Tudom, a bolognai spagetti ezerféleképpen elkészíthető, nálunk a fiúk azt szeretik a legjobban, ha így csinálom:
Megpirítom a darálthúst kevés olajon, hozzáadok sót, és a zöldfűszereket, kicsit később a fokhagymát is(ízlés szerint). Ha zsírjára sült (bár én szinte zsírtalan húsból szeretem), akkor hozzáadom a paradicsomszószt is. Dolmio-ból szoktam készíteni. Alacsony fokozaton elég sokáig szoktam főzni, hogy biztosan finom legyen, de mielőtt kész lenne még egyszer adok hozzá zöldfűszereket.
A spagettitésztát al dente-re főzöm sós vízben, leszűröm, ráöntöm a szaftot, ízlés szerinti reszelt sajtot szórok rá.
Tippek:
-Itt lehet kapni extra hagymás és fokhagymás Dolmio-t is, azzal sokkal finomabb
-Jobb a friss fűszer
-amikor kifőtt a tészta, kevés olajjal elkeverem, nem ragad össze
-ha szaporítani szeretném a szaftot, belekeverek egy spagetti-szósz port is, némi vízzel(egyébként utálom a műkaját, ez az egyetlen műkaja, amit eszünk)
-Dávidnak párszor rányomok a botmixerrel, így nem lesz olyan hosszú a tészta, könnyebben tudja enni, és imádja!

A desszert pedig ananász volt.

Jó étvágyat!
Dávid adagja (elfogyott):


És az isteni finom érett ananász:

Nincsenek megjegyzések: